onsdag 6 maj 2009

Daimmarängglasstårta

Det ni, nu ska ni få något att bita i, sött och sliskigt och helt underbart gott.
Går och få både gluten och laktosfritt vilket är helt underbart!

1. Lägg bakplåtspapper i en form med avtagbar kant (helst, eller i sockerkaksform eller vad som)
2. Krossa små maränger i botten eller lägg en hel marängbotten i botten (vilket som)
3. Vispa 2tsk florsocker, 1tsk vaniljsocker och 3 äggulor poröst.
4. Vispa 3 dl vispgrädde ganska hårt, hacka 2 stycken dubbeldaim sen blandar du daimen i grädden och sen rör du ner den gula porösa röran i grädden och häller hela alltet över marängen.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum och lägg ovanpå alltihopa sen skjuts in i frysen och låt stå där i ca ett dygn.
6. Tag ut alltihop en kvart innan servering häll den upponer på ett fat, dra av bakplåtspappret och njut.

Nu har ju jag och mamma gjort den här nyligen och vi kom fram till att den blir hemskt kletig därför bestämde vi att hädanefter lägga maräng på toppen också men det är valfritt, gillar man klet så gör man.
Det tar även lite mer än en kvart för att man ska kunna skära igenom tårtan, så låt den gärna stå lite längre.

Inköpslistan blev alltså:
1 påse maränger alt 1 paket marängbottnar
3dl vispgrädde
2st dubbeldaim (eller 4 enkla) :)
2tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
och
3 ägg

Det var allt från bakhörnan idag.
Kram på er

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset och vad kul att du kommer och hälsar på min sida det tackar jag för.

    SvaraRadera
  2. Vilka bra bilder(kostade säkert skjortan och halva brallan att ta) Okey du känner Skapatjejerna dom är så goa och snälla tycker jag, man får alltid hjälp med tips på något man kört fast på. Ha det gott ! nitan

    SvaraRadera